10 FEBRUARI 2018 BOEKVOORSTELLING 'Gevangen geboren'

Niet minder dan 90 aanwezigen, zowel professionelen als leken, woonden de boekvoorstelling van 'Gevangen geboren' bij in het supergastvrije Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Ze luisterden meer dan geboeid naar mijn gastsprekers. Advocaat Jos Vander Velpen, gewezen voorzitter van de Liga voor Mensenrechten, had het over de situatie van gedetineerden en geïnterneerden in de gevangenis. Psychologe Evy Van Mele, hoofd Zorg in het FPC, gaf uitleg over de behandeling van geïnterneerden en de moeilijkheden daarrond. Tot slot mocht ik zelf vertellen waarom en hoe Renée en ik dit boek samen schreven en wat mij in haar leven raakte. 

 

22 april 2018 KARELWANDELING Vleteren-Merkem

Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de zoektocht van Karel Balduck naar zijn schat, verscheen het boek 'De schat van Merkem' en organiseerde ik - met 3 Davidsfondsafdelingen en Soldatenbond Reninge - een verhalenwandeling, gebaseerd op het oorlogsdagboek van Karel Balduck. 120 deelnemers legden het traject van 10 km af (of een deel ervan) dat Karel stapte in 2018: van Oostvleteren naar Merkem. Onderweg konden ze luisteren naar 10 vertellers met boeiende verhalen over Karel, zijn gezin, zijn vlucht, zijn angst en verdriet, zijn nieuw leven in Haringe, zijn verwoest Merkem en vooral zijn zoektocht naar de schat, die hij had begraven. Het werd voor mij een ongelooflijke dag: niet minder dan 17 familieleden van Karel Balduck zetten zich in als verteller, begeleider of helper.

13-8 MAART 2018 TV-ECLIPS MET MICHEL FOLLET

Wil je horen wat ik aan Michel Follet van 'Aan het juiste adres' en aan Armand Schreurs vertelde over mijn boeken? 

Tussen 13 en 18 maart mocht ik in 'Het juiste adres' elke dag vijf minuten vertellen over één van mijn boeken: over 'Het moest maar eens waar zijn', 'Oorlog in mijn hoofd',  'Het Ossenboek', 'Gevangen geboren' en 'De schat van Merkem.

Met veel stress en plankenkoorts en enthousiasme gestart, maar die opdracht uiteindelijk nog goed volbracht. 

Uitzendingen gemist? Kijk dan naar deze compilatie: TV ECLIPS

TC Eclips zit op Telenet kanaal 40 of Proximus kanaal 109.

 

2018 LEZINGEN, VOORDRACHTEN, DEBATTEN en GESPREKKEN

In 2018 mocht ik in Gent (GGZ en Rotary Gent-Prinsenhof), Leuven (Vormingplus/De Rode Antraciet), Tessenderlo (Neos/ Femma/Davidsfonds), Tervuren (Neos) en Veurne (Davidsfonds) onder meer over  'Gevangen geboren' gaan vertellen, fragmenten voorlezen, in gesprek gaan en vragen beantwoorden. Dat was een prettige en leerrijke ervaring! 

 

2018 OKTOBER TONEELVOORBEREIDING

In november-december 2019 wordt 'Gevangen geboren' in het Fakkeltheater in Antwerpen opgevoerd door Theater Perplex.

Een eerste boeiende bespreking van vijf uur hadden we op 20 oktober 2018 in Gent, met actrice en hoofdrolspeelster Lynn Suy en regisseur Marc van Hoof. 

Het wordt boeiend...

NOVEMBER-DECEMBER 2018 BOEKENBEURZEN

Het was weer prettig om op de boekenbeurzen, zowel in Antwerpen als in Hasselt, andere auteurs, huidige en toekomstige lezers én familie, vrienden en kennissen te ontmoeten. Dat deed deugd!

2019 FEBRUARI en later...

Voor 2019 staan o.m. voordrachten voor het Davidsfonds in Westvleteren en voor Neos in Izegem op het programma... en nog zoveel meer.