MIJN BOEKEN

 

Hoe ben ik begonnen met het schrijven van boeken? Dat was al jaren een stille wens.

 

Na de dood van mijn vader vond ik veel onafgewerkte teksten over boeiende onderwerpen. Dat was het startschot om nog meer te schrijven, anders te schrijven. In plaats van artikels en cursiefjes, koos ik voor brochures en... boeken.

 

Een eerste brochure 'Openluchttheaters in Limburg ' verscheen in 2002, dankzij Karel Baeten, Luk Indesteege en het Limburgs Volkskundig Genootschap, waarvan mijn vader nog één van de stichters was. Daarna schreef ik weer artikels voor kranten en tijdschriften. Maar vanaf 2011 veranderde mijn schrijfsels drastisch. Stilaan nam ik afscheid van het schrijven van artikels, al schreef ik er nog tot 2018, onder meer voor 'Magis', het magazine van het CAW, Centrum voor Algemeen Welzijnswerk, en voor LECA vzw, het Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag.

 

'Oorlog in mijn hoofd. Het waargebeurde verhaal van Karen' was mijn eerste boek. Dat schreef ik met én voor Karen, een psychiatrische patiënte. Het werd in 2012 uitgegeven door KRAMAT.

 

Mijn tweede boek, 'Het moest maar eens waar zijn. Over kettingbrieven, kettingmails en kettingberichten' verscheen in 2017 bij uitgeverij BOEKSCOUT. Ik onderzocht meer dan 2000 kettingbrieven en meer dan 150 kettingmails en kettingberichten.

 

Daarna volgde 'Het Ossenboek' , ook in 2017 en in eigen beheer. Het werd gedrukt bij SKRIBISDeze handleiding voor het vieren van een os, een vrijgezel die 30 wordt, is een herwerkte en uitgebreide versie van mijn brochure uit 2009.

 

Mijn vierde boek, 'Gevangen geboren. Het waargebeurde verhaal van een geïnterneerde' , uitgegeven door KRAMAT, heb ik met én voor Renée geschreven. Ze werd ontoerekeningsvatbaar verklaard en daarna geïnterneerd. Omdat er geen plaats was in een psychiatrisch ziekenhuis, zat ze acht jaar in de gevangenis. Haar leven thuis was een hel., met etappes in internaten, instellingen, ziekenhuizen en gevangenissen. Dit boek verscheen in februari 2018, in de maand dat Renée - eindelijk - verhuisde van gevangenis naar zorg.

 

Mijn vijfde boek 'De schat van Merkem', in april 2018, is gebaseerd op het aangrijpend en merkwaardig oorlogsdagboek van Karel Balduck, die o.m. in Merkem, Haringe en Veurne woonde. Hij was de overgrootvader van mijn echtgenoot.

 

Wil je meer weten over deze boeken? Klik op elk van de titels.

Wil je iets horen over mijn boeken? Klik op Aan het juiste adres.

Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen? Mail naar boekenvanann@gmail.com

Wil je nog meer weten over mijn boeken? Mail naar boekenvanann@gmail.com